prva strana

Ponedeljak, 29. April 2024.

Revija KOLUBARA - Mart 2006 > dodatak

prijava | registracija

revija

stav

prilike

ljudi

mediji

prošlost

kalendar

dodatak

revija +

arhiva

impresum

pretraga

Local Press istraživanja

Valjevo: ista meta, isto odstojanje

U okviru projekta

Branko Vićentijević

Đekna nije umrla…

– Crveno-crna koalicija na vlasti (SPS, SNS, SRS, PSS i dva nezavisna odbornika prethodno isključena iz PSS i SPO), predvođena Novom Srbijom (NS), čiji je i gradonačelnik dr Jovan Tomić (1938), hirurg u penziji, krajem prošle godine konačno je shvatila da je „Napred” odavno postao „nazad” (štrajkači ga, doduše, zovu „Prdan”), pa je želela da smeni Jovana Bugarskog, koji nije imao razumevanja za njihovu želju da podnese ostavku. Ispostavilo se da je kvorum od 26-28 (od ukupno 51) odbornika tanak da bi se ta nakana mogla i ostvariti. Zbog toga, ali i zbog dodatnih međustranačkih trgovina i nagodbi, ni budžet za 2006. nije usvojen do 17. januara, dan pre no što bi se i formalno stekli uslovi za raspuštanje SO Valjevo i uvođenje prinudne uprave.

Taj zahtev 23 opoziciona odbornika iz DS, DSS, SPO i LS uporno ponavljaju od novembra 2004, od kada bojkotuju rad lokalne skupštine smatrajući je nelegitimno konstituisanom, ali ne nailaze na razumevanje Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu Srbije. Resorni ministar Zoran Lončar (DSS) više drži do mišljenja ministra kapitalnog Velja Ilića (NS) no do stavova svojih stranačkih kolega u Valjevu!

Sada se sednica SO Valjevo navodno najavljuje za 20. februar, ali sporazuma o smeni Bugarskog, kao i još nekoliko novopostavljenih direktora, ne ima na vidiku.